Wijnen en schilderen

“Nu ga je echt te ver” hoor ik regelmatig als ik mijn creativiteit de vrije loop laat gaan. Inmiddels is nu duidelijk waar al die creativiteit vandaan komt. Uit onderzoek van de universiteit van Illinois blijkt dat het drinken van een kleine hoeveelheid alcohol positief werkt op het functioneren van het brein.

Volgens de onderzoekster Jennifer Wiley ben je door het drinken van een geringe hoeveelheid alcohol net iets minder gefocust op het vinden van een oplossing. Je bent net iets meer ontspannen waardoor je creatiever en sneller een oplossing kunt bedenken. Misschien verklaart dit ook dat mensen vaak ‘s nachts in bed de meest inventieve oplossingen of ideeën bedenken. Het is een moment van ontspanning (De Lange, 2012).

De workshop

We beginnen de workshop met een wijntje en enkele versnaperingen. Ondertussen zet ik de spullen klaar en krijgt iedereen een schildersdoek. Het is de bedoeling dat je je creativiteit de vrije loop laat. Het maakt niet uit wat je schildert en of dit nou mooi wordt of niet, het gaat om het moment en de ervaring. Aan het einde kunnen we de resultaten delen met elkaar.

Leuk voor vrijgezellenfeestjes, familie uitjes of verjaardagen!

 

 

Kosten

Minimaal 4 deelnemers (max. 8)

Prijs: 20 euro pp.

Duur:  +/- 2,5 uur.

 

Nieuwsgierig naar mijn andere workshops? Check hieronder